Meteen naar de inhoud

Schiet opleiding

Door de jaren heen heeft SSV Wilhelm Tell een degelijke opleiding ontwikkeld, waardoor je als nieuw lid kennis maakt met schietsport. Na het volgen van de gehele opleiding kun je op een veilige en verantwoorde manier jezelf specialiseren in 1 van de vele disciplines die de schietsport kent. Elk nieuw lid van SSV Wilhelm Tell is verplicht deze schietopleiding te door lopen en elk onderdeel moet met succes worden afgerond.

Het begint allemaal met een eerste kennismaking op de vereniging. Als introducé ben je op woensdagavonden vanaf 19:30 uur welkom voor een kennismaking, rondleiding (inclusief schieten met een luchtwapen). Het is wettelijk verplicht om je te legitimeren. Denk aan een geldig ID bewijs.

Als nieuw aspirant lid moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overhandigen. De opleiding vind plaats elke woensdagavond (dit met uitzondering van de kerst/ zomervakantie).

Na de eerste kennismaking kun je maximaal 3 woensdagavonden vanaf 19:30 uur onder begeleiding schieten op een luchtbaan. Heb je besloten om lid te worden, je contributie betaald en al het papierwerk is geregeld, dan wordt je aangemeld bij de schietopleiding. In de schietopleiding wordt je begeleid door KNSA gecertificeerde instructeurs. In de weken die volgen leer je veilig en verantwoord om te gaan met een luchtwapen. Na het succesvol afronden van de proeve van bekwaamheid, krijg je een licentie voor de behaalde discipline en mag je daarmee vrij gaan trainen op de verenigingsavonden.

Als je voor beide disciplines geslaagd bent, wordt je toegelaten tot de klein kaliber opleiding. Voorwaarde voor deelname aan het klein kaliber traject is wel dat je 16 jaar of ouder bent, in het bezit van een KNSA licentie en zeker 1 jaar de disciplines zonder tussenpose hebt beoefend. De klein kaliber opleiding begint met een verplichte veiligheids- en wapen instructie. De klein kaliber opleiding duurt totaal 16 weken (16 weken klein kaliber geweer). Het kan voorkomen dat er niet direct plaats is in de klein kaliber opleiding, waardoor je iets langer kunt door trainen op de luchtbanen.

Na het succesvol afronden van de proeve van bekwaamheid, krijg je ook een licentie voor de behaalde klein kaliber discipline. Indien je 18 jaar of ouder bent, mag je hiermee vrij gaan trainen op de verenigingsavonden. Ben je nog tussen de 16 en 18 jaar, dan mag je alleen trainen onder begeleiding van een ervaren schutter.

Het laatste traject van de schietopleiding, pistool, kan pas plaatsvinden nadat je minimaal 1 jaar lid bent van de KNSA en onze vereniging. Ook deze opleiding begint met een verplichte veiligheids- en wapen instructie. De opleiding klein kaliber pistool duurt 16 weken en wordt afgerond met een proeve van bekwaamheid.

Ook hiervoor krijg je na succesvol afronden een licentie waarmee je tijdens de verenigingsavonden op eigen gelegenheid kunt trainen.

 

Login

Wachtwoord reset

Reset Your Password

Profiel bekijken

Profiel bewerken

Edit Your Profile
facefaceface
emailemailemail
visibilityvisibilityvisibility
perm_identityperm_identityperm_identity
perm_identityperm_identityperm_identity

Registreer

Registration is disabled in this site.